Добро Утро, Европа

Кирил Десподов е Футболист №1 на България за втори пореден път

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант
Despodov BGNES Снимка: БГНЕС

Кирил Десподов е Футболист №1 на България за 2022 г в 62-ата ежегодна анкета. Нападателят на "Лудогорец" спечели общо за трети и втори пореден път. Първата награда на Десподов беше през 2018 г., докато той още играеше за ЦСКА.

Нападателят на шампионите изпревари Илия Груев от "Вердер" с 14 т., а водещият реализатор в Първа лига Ивайло Чочев ("ЦСКА 1948") остана трети.

"Изключитено съм щастлив да спечеля тази награда за втора поредна година. Това ми дава невероятна мотивация и желание да постигам още повече успехи. Явно не съм ви подвел с думите си миналата година", каза Десподов при награждаването.

С третата си награда Десподов се нарежда до Ивелин Попов и Христо Бонев, които също са трикратни победители. С пет е легендата Христо Стоичков, а рекордьорът Димитър Бербатов е със седем победи в анкетата.

Освен за Футболист №1 Десподов беше избран и за най-добър нападател. Най-добрият халф е Чочев, №1 при защитниците стана Антон Недялков, а призът за най-добър вратар си поделиха Светослав Вуцов от "Славия" и Даниел Наумов ("ЦСКА 1948").

 

Още спортни новини вижте във видеото: