Политика

„Балтиите“ на Костадинов-син поемат към органите на реда и МОН

От Euronews България Euronews България
Todor Kostadinov Facebook Костадин Костадинов със сина си Тодор и баща си Тодор. Снимка: Facebook

Министерството на образованието и органите на реда да вземат мерки срещу политическата пропаганда, която синът на Костадин Костадинов е провеждал в училището си. И която е довела до физическа саморазправа между учениците.

За това призовават на страниците си във фейсбук депутатите от „Демократична България“ Елисавета Белобрадова и Кремена Кунева. Те се заканват лично да сезират компетентните органи за случилото се, разказано собственоръчно от лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

В неделя следобед той се похвали, че синът му събирал сред пълнолетните си съученици подписи за провеждането на инициирания от партията референдум в защита на лева срещу еврото. Негов съученик демонстративно скъсал една от бланките в знак на несъгласие с инициативата. „В резултат на което изяжда шамарите“, пише Костадинов. Според неговия разказ случката приключва с масово сбиване, в което победители излизат сина му и неговите приятели срещу „евробабаитите“.

„Има моменти, в които се гордея с децата си, и този е един от тях“, завършва Костадинов-баща разказа за раздадените „балтии“, както според него се наричат шамарите на варненски жаргон.

„Вие давате ли си сметка какво означава депутат да провокира и да адмирира насилието на деца в училище. Още утре ще сезирам за случилото се МОН и Комисията по образование“, заканва се Кремена Кунева.

„Ще направя необходимото да сезирам компетентните органи. Г-н Костадинов ни разказва политически разказ как собственият му син провежда политическа пропаганда в училище и това стига до насилие. Открита политическа пропаганда в училище“, пише и Елисавета Белобрадова.
Междувременно в социалните мрежи започнаха да се появяват коментари, че Тодор Костадинов е събирал подписите си по време на учебен час. И че боят не е бил точно бой.

„Да, въпреки че е имало опит за физическа саморазправа от страна на сина на Костадинов и негови приятели, хвалебствените думи на бащата към сина му са поредната измислица. Какво всъщност се е случило? Синът на Копейкин е събирал подписи по време на учебните часове. Хубавото е, че учителките не са позволили гнусният популизъм на Костадинов да омърси и децата“, пише варненецът Константин Праматаров от Студентски клуб на политолога.

Boulevardbulgaria.bg откри и публикация в Reddit, в която човек, представящ се за свидетел на случилото се и съученик на „евробабаита“ пише: „Никой не е набит и левът не е победил еврото“.

Според него единственото вярно в публикацията на Костадинов е фактът, че момчето е скъсало бланката за подписката. Боят и героично описаната победа всъщност били няколко сбутвания, преустановени от учителите и започващите часове. Не отговаряло и на истината твърдението в публикацията на Костадинов-старши, че съперниците на сина му разпечатали нови 30 екземпляри на листовката, за да компенсират скъсаната.