В темпото на Кари

Десислава Джерманска „В темпото на Кари“: За баскетболните фенове е голяма радост, че „вечното дерби“ се завърна

От Карин Околие Карин Околие Водещ

За всички баскетболни фенове в България е голяма радост и удоволствие, че след една много, много дълга пауза – почти 14 години, най-накрая гледаме „Левски“ – ЦСКА на най-високо ниво. Това каза спортният журналист Десислава Джерманска „В темпото на Кари“ относно „вечното дерби“ в мъжкия баскетбол, което започва тази вечер от 19.00 ч.

 

Преди 13-14 години имаше сътресения и дълго време след това нямаше ЦСКА. По-скоро, опитваха се да го възродят стъпка по стъпка – с школи, след това имаше отбори в т.нар. Втора дивизия, със състав, предимно от юноши. И най-накрая, този сезон, ЦСКА има представител в Националната баскетболна лига за мъже.

Джерманска припомни, че двата отбора вече изиграха един мач в края на миналата година, който е предложил много емоции.

Тя коментира и сезона в НБЛ като цяло.

„Този сезон е доста интересен, според мен има изравнени сили. Но в баскетбола, за разлика от други спортове, има плейофи. И обикновено тези, които в редовния сезон са се представили по един начин, това може да се промени. Разбира се, класирането в редовния сезон е важно, защото те поставя в по-добра позиция за плейофите“, разсъждава журналистът. Тя посочи, че засега „Рилски спортист“ продължава непобеден в първенството, а „Балкан“ винаги са сред фаворитите, но „Левски“, ЦСКА и „Берое“ не трябва да бъдат изключвани.

Журналистът посочи, че благодарение на Александър Везенков баскетболът е актуална тема в България. 

"Ние трябва да разберем, че в момента имаме спортист на наистина топ световно ниво. И това е един от поводите за гордост на българския спорт. Абсолютно заслужено Александър Везенков бе избран за спортист номер едно на България", смята Джерманска.

 

Цялото интервю вижте във видеото.