Спорт

Германия е аут от Световното, Япония победи Испания и продължава напред заедно с "Ла Фурия Роха"

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант
Germany FIFA Снимка: Facebook/FIFA World Cup

Германия победи с 4:2 Коста Рика в мач от последния кръг на група 5, но въпреки това отпадна от Световното първенство в Катар. Двубоят на ст. "Ал Баит" в Ал Хор започна с гол за Бундестима още в 10-ата минута, део на Серж Гнабри след подаване на Давид Раум. Костариканците обаче стигнаха до сензационен обрат чрез Йелцин Техеда в 58-ата и автогол на Мануел Нойер в 70-ата минути.

Впоследствие германците все пак взеха своето с две попадения на резервата Кай Хаверц - в 73-ата и 85-ата минути, и едно на появилия се като резерва Никлас Фюлкруг в края на мача. Срещата ще се запомни и с първата жена-главен съдия на мач от Световни финали, като честта се падна на французойката Стефани Фрапар.

В другия двубой Япония изненадващо спечели с 2:1 срещу Испания след обрат. Алваро Мората даде аванс на "Ла Фурия Роха" в 11-ата минута, но резервата Рицу Доан и Ао Танака донесоха успеха за азиатците с в началото на второто полувреме. Така "самураите" събраха актив от 6 точки на върха, пред Испания и Германия с по 4 и Коста Рика на дъното с 3. По-лошата голова разлика на Бундестима обаче го оставя извън следващата фаза. На осминафиналите Япония ще мери сили с Хърватия, докато Испания излиза срещу Мароко.

Още спортни новини вижте във видеото: