Общество

Пътят към успеха: Историята на група HAYES&Y

От Милица Бонева Милица Бонева Продуцент

Бих искал да постигнем много повече и сме по-амбицирани от всякога, особено след последните няколко години и застоя, който имаше в цялата музикална индустрия, сме готови за още работа.

Това каза в студиото на „Добро утро, Европа“ фронтмена на групата HAYES&Y – Благослав Анастасов. Той сподели, че никой от групата не е бил музикант преди да започнат да свирят заедно.

В края на 2015 г. музикантите заминават за Англия в опит да се реализират. 7 години по-късно – не просто са успели, а вече са считани и за една от най-успешните групи там.

Нашата най-голяма аудитория продължава да си бъде в България. Нашите концерти стават малко по малко все по-добре посетени и успешни. Ние сме вложили много време и усилия в това да си изградим наша аудитория. Човек, когато полага постоянно в нещо и усърдно, нещата се случват и в България има доста публика, подходяща за нашата музика, противно на очакванията.

Малко по-късно тази година предстои бандата да издаде първия си дългосвирещ албум, който ще бъде отпразнуван с мащабен концерт на 1 декември в зала 3 на НДК.

Събитието ще е най-големият самостоятелен концерт, който HAYES&Y организират като главни действащи лица, а продукцията, замислена за шоуто, ще е впечатляваща.

Вижте целия разговор във видеото.