Свят

Трима президенти на САЩ посетиха Пенсилвания за предизборна агитация

От Габриела Беличовска Габриела Беличовска Международен редактор
Barack Obama AP Бившият президент Барак Обама държи реч след президента Байдън на предизборен митинг на Демократическата партия в Пенсилвания. Снимка: AP

Трима президенти посетиха щата Пенсилвания в последния уикенд преди междинните избори в Съединените щати, за да агитират избирателите да гласуват за техните партии. 

Във Филаделфия настоящият държавен глава Джо Байдън и бившият - Барак Обама, подкрепиха кандидатите за сенатор и губернатор от Демократическата партия - Джон Фетърман и Джош Шапиро. Байдън заяви, че междинните избори са "решаващ момент" за американската демокрация.

Никога не съм бил по-оптимистичен за перспективите пред Америка. Казвам го от сърце. Никога не съм бил по-оптимистичен - като гледам тази тълпа, мислите ми се затвърждават. Поколението между 18 и 30 години е най-ангажираното, най-щедрото и най-малко предубеденото в американската история. Гледам Америка, която се утвърждава пред света и го води през XXI век. Пътувах из тази страна и видях велика нация. Защото ние сме добри хора. Знам го.

Джо Байдън, президент на САЩ

От град Латроуб Доналд Тръмп на свой ред призова за "огромна вълна" от републикански гласове по време на митинг в подкрепа на д-р Мехмет Оз, който също се бори за поста на сенатор от Пенсилвания. 

Близо 39 млн. американци вече са гласували лично или по пощата. В неделя предизборната обиколка на Байдън продължава в Ню Йорк, а Тръмп е във Флорида.