Общество

Ситуацията в Елин Пелин: Един човек е загинал, дъщеря му е с 85% изгаряния, експлозиите продължават (Обновена)

От Euronews България Euronews България

Часове след първия взрив в склада за фойверки в Елин Пелин - експлозиите продължават. Рано тази сутрин отново се е възпламенил и склад на голяма хранителна верига. Един от пострадалите е загинал, а за още двама души се предполага, че са вътре, сред които и 22-годишният син на собственика.

Същевременно медиците в "Пирогов" продължават да се борят за живота на 20-годишната жена, пострадала сериозно при експлозията. Състоянието на младата жена е тежко - освен обширни изгаряния, тя има и обгазяване, посочиха от лечебното заведение. 

 

 

Няма замърсяване на въздуха на територията на Елин Пелин. Това съобщи кметът на града Ивайло Симеонов за Евронюз България. По думите му има наличие на задушлива миризма на територията на няколко населени места, но това не представлява опасност за хората. Кметът изрази надежда още днес евакуираните да могат да се върнат по домовете си. 

 

Към момента дрон с термокамера облита складовете. Предстои и хеликоптер на армията да облети периметъра.  Същинските действия по гасенето на огъня могат да започнат точно 24 часа след последния взрив, категорични бяха органите на реда. Националната следствена служба разследва инцидента.