Свят

Безпрецедентно в Мексико: Предполагаеми мумии на две "извънземни" предизвикаха фурор в Конгреса

От Елеонора Христозова Елеонора Христозова Журналист

Предполагаеми мумии на две "извънземни" същества бяха представени по време на първото обсъждане в парламента на Мексико дали има извънземен живот. Събитието предизвика смесица от изненада, недоверие и подигравки в социалните мрежи.

Телата бяха донесени в две малки витрини от мексикански журналист и изследовател, който разказа, че е намерил двете мумифицирани тела в платото Наска в Перу през 2017 г. Те не са част от нашата земна еволюция, убеден е той. Показват го и ДНК анализите. Останките на извънземни същества са сиви на цвят, а чертите на лицата наподобяват човешките. Въглеродно датиране, направено от учени от Националния автономен университет на Мексико, е установено, че съществата са на около 1000 години.

 

Днес представяме две същества, намерени в Перу в мина за кремък. Това са мумии намерени между Палпа и Наска през 2017 г.

Хосе Хайме Маусан, журналист и изследовател

Пустинята Наска е известна със загадъчните гигантски фигури, издраскани върху земята, които се виждат само от птичи поглед. Заседанието, безпрецедентно за мексиканския Конгрес, се проведе два месеца след подобно пред Конгреса на САЩ, в което бивш офицер от разузнаването на американските военновъздушни сили заяви, че страната му вероятно знае за "нечовешка" дейност още от 30-те години на миналия век.

 

 

Това е върха на всички доказателства. Ако ДНК ни показва, че те не са човешки същества и че в света няма нищо, което да изглежда по този начин, трябва да го приемем като такова. Това са нечовешки същества. Не искаме да ги наричаме извънземни, защото не знаем.

Хосе Хайме Маусан, журналист и изследовател

Съсухрените тела със свити и изкривени глави накараха присъстващите в залата да изпаднат в ужас и бързо предизвикаха бурна реакция в социалните мрежи. От шеги за малки зелени човечета, до снимки на симпатичното съществото от филма "Извънземното" на режисьора Стивън Спилбърг.

През май НАСА проведе първата си публична среща по въпроса и призова за по-строг научен подход при изясняване на произхода на т.нар. неидентифицирани аномални явления.