Свят

МВнР: Няма пострадали българи при влаковата катастрофа в Индия (Обновена)

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

По данни на българското посолство в Делхи, към момента няма информация за пострадали български граждани при снощната катастрофа на два пътнически влака в индийския щат Одиша.

Министерството на външните работи поддържа контакт със задграничното ни представителство в Делхи и следи ситуацията.

 

Над 280 души са загинали и около 900 души са ранени при катастрофата на два пътнически влака в индийския щат Одиша – най-смъртоносният железопътен инцидент в страната от повече от десетилетие.

Генералният директор на противопожарните служби на Одиша, каза, че "спасителната работа все още продължава" и има "много сериозни наранявания".

Над 200 линейки са на мястото на произшествието в район Баласор в Одиша. Армията също е мобилизирана да помага при изваждането на тела и търсенето на оцелели.

 

 

 

Много трагичен железопътен инцидент в Баласор. Железопътната полиция в Тамил Наду предприема всички мерки за координация между железниците и администрацията. Оказваме цялата необходима помощ на семействата на пострадалите, когато се свържат с нас.

Сандийп Митал – полицейски началник 

Инцидентът е станал на около 220 км югозападно от Калкута. Експресен пътнически влак, пътуващ от Бангалор до Ховрах в Западен Бенгал, дерайлирал и се блъснал в друг влак, който пътувал от Калкута до Ченай. Поне 12 вагона от първия влак са излезли от релсите и отломки от тях са паднали върху съседните релси, където се е движила втората композиция.

Според някои информации, в катастрофата е участвал и трети, товарен влак. Причината за катастрофата се разследва.

На засегнатите се оказва "цялото възможно съдействие", заяви премиерът на Индия Нарендра Моди.