Спорт

Нефтохимик - ЦСКА 3:1 гейма: Отборът от Бургас се утвърди на върха в Супер Волей

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант
CSKA Voleybol BGNES Снимка: БГНЕС, архив

Бургаският Нефтохимик 2010 наложи волята си над ЦСКА, след като записа победа с 3:1 гейма в дербито на 20-и кръг. Определяният от мнозина като "Финал преди Финала", двубоят между бургазлии и софиянци не разочарова феновете на качествения волейбол.

Домакините обаче успяха да се справят със съперника си и се поздравиха с 16-и успех в мъжкия ни елит за сезон 2022/2023. Така, състезателите на Атанас Петров остават лидери във временното класиране, като им остава да изиграят два мача от редовния сезон преди началото на плейофната фаза и най-вероятно ще влезнат в решаващите битки, завършвайки на първо място.

ЦСКА от своя страна, който доминира на върха в средата на сезона, заемат трета позиция с 14 победи, като пред тях на второ място са само Левски (също с 14 победи, но и мач по-малко преди приключването на 20-и кръг).

В двубоя между Нефтохимик и ЦСКА двата отбора си размениха по един гейм, но след 1-1 домакините взеха инициативата и повече не погледнаха назад. По-успешната игра в атака изигра ключова роля за победата на бургазлии, които завършиха с 58 успешни атаки (на 48 за ЦСКА). По-доброто представяне на блок също подпечата успеха на домакините (11 на 5 блока), като единствено в директни точки от начален удар гостите бяха малко по-добри (7 на 6). "Червените" обаче допуснаха повече грешки (30 на 23).

Матей Михайлович избухна с 27 точки за победителите и грабна наградата за Играч на мача. 17 добави Аксел Трухчев. Основното оръжение на ЦСКА през сезона - Димитър Димитров, пък се отчете с 25 точки за своя тим.

Още спортни новини вижте във видеото: