В темпото на Кари

Параолимпиецът Християн Стоянов: Искам да правя това, което ми е трудно | В темпото на Кари, 11.03.2023

От Карин Околие Карин Околие Водещ

„Точно това не искам да вярвам – че има бариера. И съм си го сложил като цел, че искам това, което ми е трудно – това да правя. И което не се очаква, че би трябвало да мога.“ Това каза „В темпото на Кари“ Християн Стоянов - един от най-изявените параолимпийци на България.

„Дори в момента, виждам извън атлетиката неща, в които искам да се развия. Искам да покажа, че е възможно да ги правиш, и то на много високо ниво“, допълни той.

„Много пъти съм казвал, че не аз избрах бягането, а по-скоро попаднах на това място в леката атлетика. Намерих го като възможност за физическа активност – още като ученик. И постепенно взе да ми харесва. Започнах да печеля тук-там медали. Участвах на държавно първенство, което беше голямо събитие за мен. След известно време вече печелех такива първенства и разбрах, че наистина ми харесва“, разказа за себе си параолимпиецът.

„За мен най-предизвикателното винаги е било търпението и процеса това да си постоянен. Всеки един ден да тренираш по два пъти и да нямаш ден, в който да очакваш, че ще правиш нещо друго“, сподели атлетът.

 

Цялото интервю вижте във видеото.