Спорт

Байер (Леверкузен) остана непобеден и ще играе финал в Лига Европа

От Euronews България Euronews България
Leverkusenle Facebook Снимка: Фейсбук

Байер (Леверкузен) се класира за финала на Лига Европа, след като отстрани Рома в исторически двубой на своя стадион „БайАрена“. "Аспирините" наваксаха пасив от 0:2 за крайното 2:2 в реванша и продължават напред с общ резултат 4:2, благодарение на успеха преди седмица на „Олимпико“.

Така отборът на Шаби Алонсо влезе в историята, подобрявайки европейския рекорд за най-много мачове без загуба – 49. До тази вечер на върха в продължение на 59 години беше португалският Бенфика.

Леандро Паредес даде аванс на „джалоросите“ от дузпа в 43-ата минута, като аржентинският национал удвои преднината на своя тим отново от бялата точка в 66-ата. Автогол на Джанлука Манчини в 82-рата минута намали изоставането на Леверкузен, а Йосип Станиш възстанови равенството дълбоко в добавеното време.

Така „червено-черните“ ще спорят за трофея във втория по сила европейски клубен турнир срещу Аталанта. В другия реванш „бергамаските“ спечелиха с 3:0 срещу Олимпик (Марсилия) у дома и се класираха за финала в Дъблин (Ирландия) на 22 май. В първата среща на френската земя двата тима направиха 1:1.