Политика

Иван Таков: Проблемите на БСП идват от апаратно-командния стил на управление

От Euronews България Euronews България

Ясно е, че има проблем в управлението на БСП и това наложи създаването на новото политическо крило „Бузлуджа“. Това заяви председателят на софийската структура на БСП Иван Таков в студиото на „Добро утро, Европа“.

Той допълни, че целта на новата формация е да постигне обединение в лявото политическо пространство.

В партията винаги е имало идейни течения, които са се организирали при необходимост. Явно в момента е назряла такава необходимост.

Иван Таков, председател на БСП-София

„Това не бе дълго обмисляно. То (движение „Бузлуджа“ – бел. ред.) се породи поради желанието и тревогата на множество социалисти от София и страната за състоянието на партията“, посочи Таков.

Проблемите на БСП идват от начина на управление на партията. Този апаратно-команден стил за налагане на решения... е виден за всички.

Иван Таков, председател на БСП-София

„Аз съм присъствал на не едно и две заседания на Изпълнителното бюро, където решенията се взимат обичайно от председателя“, каза още Таков.

„Време е да се върнем към корените си. Видно е и по резултатите на партията, че тя рязко смени идеологията си и терминологията, която се използва. Термините социализъм, антифашизъм – колкото и да звучат ретро, са изключително важни за партията, защото това е нейният фундамент“, смята той.

По неговите думи БСП не е националистическа партия.

 

Целия разговор вижте във видеото.