Добро Утро, Европа

Рут Колева с нова песен, последен концерт в зала "България" и първа фотоизложба

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Музиката в България в последните години се е превърнала в нещо, което има много претенции и не толкова съдържание. Аз се занимавам с музиката по-скоро заради чувствата, които можеш да предоставиш на хората. Цялата тази показност в TikTok, Инстаграм и т.н. отделя хората от музиката. Аз искам да върна хората към красотата на музиката.“

Това сподели в интервю за Euronews Bulgaria певицата Рут Колева.

 

Ето какво още каза тя:

Не знам колко ме харесват в Япония, но албумът, който се продава добре там, днес се навършват 10 години от неговото издаване. Сега му правим нова "Deluxe версия" на плоча. Това е първата ми дългосвиреща плоча.

Много се изненадах от една страна, а от друга го усетих много лично, че видях на наградите "Оскар" изпълнението на Лейди Гага. Искам точно така да изляза на сцената на последния ми концерт в "Зала България" в човешки вид.

Нямах някакви впечатления как ще приемат хората моята първа изложба, не знаех какво се прави, но събирах много картини през всички тези години. Никъде никога не ги бях показвала освен на най-близките ми хора. Има нещо много интересно в това да можеш да улавяш всеки момент. Има снимки от много държави. Кураторите, които събрах и организираха тези фотографии успяха да пренесат тези хора, ситуации, общества от амиши до ромска махала в България... Това са места, които човек даже не може да си представи.

Аз не идвам от музикално семейство и когато реших да се занимавам с музика не можех да стигна до музикалните заведения, та трябваше да снимам в тях, за да мога да стигна дотам.

 

Цялото интервю вижте във видеото.